Doelen bereiken

Mijn thema en doelen voor 2019

Yes, 2019 is gestart. Na een drukke maand is er weer tijd voor rust. Daarnaast is een nieuw jaar ook een fijn moment om (opnieuw) te beginnen met je doelen. Nadat ik mijn doelen op papier had gezet, zag ik een overeenkomst. Wilde ik vorig jaar focussen op rust en tijd met familie, nu heb ik voor dit jaar het thema “Groei” gekozen.

Ik wil mijn blog laten groeien door meer te posten, en ik wil meer leren over social media en dit ook laten groeien voor momgoaldigger.

Daarnaast ga ik mijn huis opruimen en overbodige ballast (of troep) weggooien. Hierdoor is er meer ruimte voor de dingen die wel belangrijk zijn.

Ook wil ik financieel groeien, door te sparen. Door een jaarbegroting te maken, heb ik een doel kunnen opstellen, dus here we go.

(In mijn planner heb ik mijn doelen nog duidelijker geformuleerd en concreet gemaakt hoe ik het wil bereiken. Maar die nummers hou ik lekker even voor mezelf.)

Genoeg te doen dus. Gelukkig heb ik voor kerst een hele mooie planner gekregen. Hierin staat zowel een maand- als weekoverzicht. Mijn jaarplanning die ik in december gemaakt heb, heb ik hierin overgenomen. Daarnaast heb ik elke maand een eigen thema gegeven. Op deze manier kan ik in een maand op een (deel van een) doel focussen. Sommige thema’s komen wel terug bij meerdere maanden. Dan kan er verder aan gewerkt worden.

Januari: Huis. Met sommige dingen in huis ben ik niet zo blij. Zoals de werkplek. Dat is eigenlijk een hoekje tussen stapels papieren met een monitor die het niet doet. Dat zie ik graag anders.

Februari: Financiën. Ik heb een jaarbudget gemaakt, hou van besparen, en van sparen. In februari wil ik hier de focus op leggen om een boost te geven aan het spaardoel van 2019.

Maart: Social media. Er is nog zoveel te leren. Dit hoort bij het laten groeien van deze blog.

April: Tuin. Ik heb geen grote tuin, maar precies groot genoeg voor mijn behoefte om in de tuin te werken. Die is er wel, maar is ook niet zo heel groot. Een maandje ervoor uit trekken om in de lente en zomer te kunnen genieten, vind ik heerlijk en genoeg.

Mei: Foto en film. Ik heb achterstallig onderhoud in foto’s uitzoeken, printen, in huis zetten. Ook heb ik nog veel film-materiaal dat ik moet bewerken tot een leuk filmpje. Dit is zoiets dat toch in mijn achterhoofd blijft kleven en waarmee ik aan de slag wil.

Juni: Vakantie.

Juli: Reflectie. Er zijn 6 maanden voorbij. In juli ga ik terugkijken op de eerste helft van het jaar. Zijn er dingen die ik wil veranderen?

Augustus: Lezen. Lezen brengt rust en je leert er zoveel van. Maar ik doe het veel te weinig.

September: Social media. Nog een keer. Want ik kan me niet indenken dat ik alles al geleerd heb ik maart.

Oktober: Financiën. In november lopen een aantal contracten af, zoals tv, internet en de elektriciteit. Dus in oktober kunnen we vast bellen voor de beste deels.

November: Planning. Met een drukke maand in het vooruitzicht, is het goed om nog een door de planning te gaan, en ook een jaarplanning voor 2020 te maken.

December: Reflectie. Tijd nemen om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Door op te delen, wil ik van 2019 een knaljaar maken! Ik vind het zo motiverend en heb zin in de volgende 52 weken!!!

Wat zijn jouw doelen voor 2019?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *