Momlife

Met je peuter naar het consultatiebureau

Ondertussen is mijn peuter al 2 jaar en 3 maanden. Het was dus al weer even geleden, maar we mochten weer naar het consultatiebureau. Wat kan je verwachten van het bezoekje aan het consultatiebureau met je verse peuter?

Gelukkig deze keer geen prikken. Dat is een opluchting. Ik heb een keer de afspraak expres op de vrije dag van mijn man gepland, zodat ik niet mee hoefde naar de vaccinaties…

We gingen wel weer wegen en meten. Het uitkleden ging heel goed, maar mijn zoontje wilde echt niet op de weegschaal en niet meten. Huilen, schreeuwen. Uiteindelijk zijn we samen op de weegschaal gaan staan en daarna ik alleen, op verzoek van de mevrouw met het boekje. Dat bleek toch niet zo betrouwbaar, want ze heeft niks opgeschreven.

Vervolgens gingen we naar de arts. Er was ook een co-assistent bij. Maar die hoorde ik verder niet. Ze had al gehoord dat hij goed kan praten. Dus we gingen verder met het aanwijzen van plaatjes. Nu is mijn peuter gek op auto’s en vrachtwagens. Maar toen de arts vroeg waar de vrachtwagen is, wees hij naar de kip. You got to love it. Uiteindelijk kon hij wel vertellen dat het plaatje een vrachtwagen was, en alle andere plaatjes waren ook goed. Dus ik was weer helemaal trots.
Daarna een toren van blokjes bouwen. Let op: Gooit jouw kind ook alleen de toren om die je vol aandacht gebouwd heb? Ze kunnen ook best bouwen, blijkt… En de blokjes in de goede gaatjes gooien.
Hij ging ook nog met de bal spelen met de arts: overgooien en schoppen.

Op het laatst kreeg hij nog een lichamelijk onderzoek, maar dat is ook voortijdig gestaakt. Mijn zoontje vindt het niet leuk als vreemden aan mijn blote lichaam voelen. En terecht, maar goed, nu moeten we over 3 maanden weer terug. En iets zegt mij dat dat helemaal geen verschil gaat maken. Hij is namelijk nogal eigenwijs.

Natuurlijk waren er ook nog wat vragen voor mij, en kon m’n peutertje lekker spelen met de autogarage. Ze vroeg of hij naar de opvang ging en hoe vaak. Of het eten goed ging, en legde uit dat het speentje bij zijn derde verjaardag er ook ’s nachts uit moest. Maar daar hebben we nog even voor.

Ik ben eigenlijk altijd wel tevreden over het consultatiebureau. De eerste weken had ik er qua tips niet zoveel aan (lees: nee, we gaan niet inbakeren. Twee weken later: waarom heb je niet geprobeerd in te bakeren?). Maar als alles goed loopt, is het wel prima. Toch fijn om even te kijken of je kindje goed groeit en ontwikkeld. Toch lees ik weleens andere verhalen.
Wat zijn jouw ervaringen met het consultatiebureau? Goed of beschouw jij het als een consternatiebureau?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *