Momlife

Leuke Netflix programma’s voor peuters

Thuis zijn we gek op films en series. En daar krijgt onze peuter ook wel wat van mee. Door de weeks kijkt hij na het eten een kwartiertje op youtube een filmpje, maar in het weekend vinden we het weleens leuk om samen een film te kijken of een kinderserie. Maar om eindeloos naar dezelfde filmpjes te kijken, dat vind ik wat minder. Gelukkig staan er best leuke programma’s op Netflix, waar ik zelf ook graag naar kijk. Of tenminste niet horendol van wordt…

Dit zijn onze favorieten:

  • Bollie en Billie. Dit is een vrolijke serie, dat gaat over een jongetje en zijn hond. Elke aflevering gebeurd er wat anders. Je kan ze dus ook gewoon los van elkaar zien. Er zijn geen enge momenten, maar er zit wel wat vaart in.
  • Word party. Ok, eerlijk gezegd moet je deze niet te vaak kijken, want de ouder-irritatie-factor is aardig hoog. Maar het heeft een leerzaam doel en ik merk wel dat het echt wel goed aansluit bij de ontwikkeling van jonge peuters. Zo kregen we een lesje over emoties, en daar is mijn peuter ook erg mee bezig nu. Een half jaar geleden, was dit nog niks, dus dit is leuk vanaf ongeveer 2 jaar.
  • Robocar-poli. Yep, auto’s die in robots veranderen en dan helpen ze andere auto’s in nood. Leuk bij kindjes die van auto’s houden, anders waarschijnlijk niet. De momenten dat auto’s in nood zijn, zijn ook niet eng, dus zeker geschikt voor peutertjes.
  • Kikker en Vriendjes. Elke avond voor het slapen, wordt onze peuter voorgelezen, en een boek dat vaak terugkomt is Kikker en Haas. En als deze dan ook als serie is, is dat een feest van herkenning. De filmpjes zijn eigenlijk leuker dan de boeken. En lekker rustig en nuchter.
  • Tip de muis. Tip zit in de nee-fase. En zijn moeder heeft echt heel veel geduld. Dus heel veel respect voor haar, de muizenmoeder. Verder heeft Tip ook wel vriendjes en leert hij veel over hoe hij met anderen om gaat. Maar dit is wel in een heel vrolijk en vlot jasje gegoten en helemaal niet belerend. Het kijkt gewoon lekker.

Met enge momenten bedoel ik, momenten die spannend zijn zoals in disneyfilms. Een heks, of veel geknal. Ik merk dat dit toch wel veel kan zijn voor een peuter. Deze series zijn lekker vrolijk.

Kijken jullie al eens een film of programma’s met jullie peuter? Misschien heb je nog leuke tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *