Doelen bereiken

Hoe een maand verschil maakt bij het bereiken van je doelen

Het is nooit te laat om te beginnen met doelen opstellen. Je hoeft dus zeker niet te wachten tot het weer 1 januari is om een lijst met goede voornemens te maken. Ik heb jaren niet eens zo’n lijst gemaakt! Aan het begin van 2018 had ik alleen het vage idee dat ik een rustig jaar wilde. Zonder gekke, vervelende verrassingen. Doordat dat zo’n vaag idee is, had ik ook niet het idee dat ik iets bereikte op dat vlak. Totdat ik in de zomervakantie eens goed ging nadenken wat ik wilde om het gevoel van rust, geluk te bereiken. Ik wilde minder tijd verdoen met series kijken (lees hier hoe dat beviel), sporten, mijn spaardoel bereiken, en eindelijk mijn eigen blog beginnen.
Dit heb ik in een ouderwets schrijfboekje geschreven met een tijd waarin ik dit voor elkaar wilde hebben. Nu heb ik mijn doelen wel vooruit geschoven, want uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

Maar uiteindelijk sport ik nu 2x per week, en is hier mijn blog te lezen! Mijn spaardoel staat voor 1 januari 2019 en ik loop op schema. Doordat ik dit nu concreet voor me heb, voelt 2018 als een succesvol jaar, waarin ik ook echt wat voor mezelf bereikt heb. En dat gevoel van doelgericht leven, geeft me juist rust.

En ik ga volkomen eerlijk zijn: mijn zomervakantie was begin juni. Mijn blog is online gegaan in oktober. En ik heb maar 1 artikel voor die tijd geschreven (Gelukkig heb ik wel gewerkt aan de naam en een lijst met onderwerpen).
Sporten doe ik ook sinds oktober en ik ben nooit gaan kijken bij het wandklimmen dat ik in mijn boekje had geschreven. Maar in oktober ben ik er toch voor gegaan en heb ik wat om op verder te bouwen. Natuurlijk kan ik me dan gaan afvragen hoe ver ik al was als ik er wel in juni helemaal voor was gegaan. Maar dat is zonde en doet af aan wat ik nu wel gedaan heb.

Dus ook al zijn er nog maar 2 maanden in 2018 over; het zijn twee maanden die zeker een verschil kunnen maken. En dan ga je zeker positief door naar een nieuw jaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *