Momlife,  Zwangerschap

Haal alles uit je zwangerschap

Er komt een hoop bij kijken als je zwanger bent. Heb je namelijk al gedacht aan het regelen van je kraamzorg, een 3d pret-echo, een zwangerschapshoot? Naast het shoppen voor kleding, luiers, doekjes, kinderwagen… Ik niet! Dat komt allemaal wel toch? Ja, totdat je te moe bent om te denken en je alleen maar wil slapen. Bij een (hopelijk) tweede zwangerschap wil ik dat toch anders doen, en eruit halen wat erin zit (naast de baby dan, he)!
Daarom heb ik een lijstje gemaakt met alles wat leuk is om te doen tijdens je zwangerschap en wanneer je dit kan regelen.


Let op! Dit zijn dingen die extra zijn om te doen. Je verloskundige zal je er op wijzen om kraamzorg te regelen en het ziekenhuis te bezoeken, en zal je voor de juiste controles inplannen.
Dit brengt me wel meteen op het eerste leuke punt: Bel een verloskundige! Er zijn waarschijnlijk meerdere praktijken waaruit je kan kiezen. Kijk bij welke boodschap op de website jij je prettig voelt, en ga op gesprek. Je mag nog gewoon switchen als het niet bevalt.

Dagje 9maandenbeurs: een hele dag rondstruinen over een beurs die alleen maar over baby’s gaat!! En je mag de hele dag over je zwangerschap praten zonder iemand te irriteren. Yes, let’s do this. Helaas is dit maar een paar keer per jaar, dus houdt het even in de gaten en plan een leuke dag in.
Bekijk na je eerste termijnecho wanneer de volgende beurs gehouden wordt, en zet dit in je agenda. Kijk ook of er al tickets beschikbaar zijn. Zet anders een reminder in je agenda wanneer je kaartjes wil kopen.

Een pret-echo: voor controle krijg je een aantal echo’s bij de verloskundige of gynaecoloog. Maar misschien vind je het ook leuk om extra echo’s te laten maken. Bijvoorbeeld om het geslacht te weten te komen. Dit kan rond de 15 weken. Sommige praktijken geven aan dat ze dit zelfs al bij 13 weken kunnen!
Een 3d echo is het mooist rond de 30 weken. Maar dit wordt niet overal gedaan, en om te voorkomen dat het al vol zit of je geen goede tijd kunt kiezen, kan je dit beter al vroeg afspreken.
De geslachtsbepaling kan je na je eerste termijnecho inplannen. Voor de 3d-echo zou ik bij 20 weken zwangerschap voor een afspraak gaan bellen.

Zwangerschapsmassage: Voor mijn verjaardag kreeg ik een heerlijke zwangerschapsmassage. Je kan er op je buik liggen, want er is een gat in het bed gemaakt. Dat is al reden genoeg.
Dit kan je natuurlijk vaker doen en wanneer je maar wilt. Vaak kan je ook op korte termijn al terecht. 

Zwangerschapshoot: Ik heb geen zwangerschapsshoot gedaan, en dat vind ik toch wel jammer. Dus dit zou ik zeker wel aanraden. Via kortingssites wordt dit ook regelmatig voor een voordelig tarief aangeboden. Als je dit dus op tijd regelt, heb je een mooie herinnering.
Bij 20 weken zou ik dit gaan regelen. Dan heb je nog genoeg tijd om met de fotograaf een goede datum te komen, waarbij je buik goed zichtbaar is.

Bevallingsfotoshoot: Say what??? Een fotoshoot bij de bevalling… Uhm nee. Precies mijn gedachten toen ik op de bevallingsmarkt in het ziekenhuis was en twee fotografen zich aanboden. Toch zou ik het nu wel overwegen.
Bij mijn bevalling was er een stagiaire met de verloskundige mee, en zij heeft hele mooie foto’s gemaakt. Gewoon vanaf de zijkant en de eerste momenten van mijn zoon met mijn man en mij. Daar ben ik echt heel blij mee. Maar je hebt natuurlijk niet altijd iemand naast je bed die tijd heeft om foto’s te maken. Denk hier dus zeker over na!
Deze shoot zou ik ook rond de 20 weken gaan regelen. Dan kan je alles op je gemak bespreken en kan je de fotograaf ook een beetje leren kennen. Als het niet klikt, kan je in elk geval op zoek naar andere. Daarnaast is het ook fijn om veranderingen door te geven. Misschien krijg je een geplande keizersnede en moet je toestemming vragen om ook een fotograaf toe te laten.

Beautybehandelingen: Laat je nog even lekker verwennen voor je die bevalling ingaat. Ontspan, laat je verzorgen. Met een kindje is daar nu eenmaal even minder tijd voor.
Doe dit vooral in je derde trimester. Als je niet meer bij je tenen kan, is het fijn dat dat nog even voor je gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *