Lifestyle,  Momlife

Dit is leuk om in de winter met je peuter te doen

Sinds kort is mijn zoontje toch een echte peuter! En ik vind het steeds leuker worden. We hebben hele gesprekken (over de hond, en dat vogels buiten zijn en papa de auto haalt), kunnen leuk spelen en hij kan/wil al veel meer zelf. Hij heeft ook duidelijk zijn eigen mening. Zo vindt hij shoppen niet meer leuk. Even naar de supermarkt gaat goed, maar naar het centrum lopen en meerdere winkels ingaan, is niet zijn hobby. Logisch ook. Dus doen we ook dingen die hij wel heel leuk vindt. Of die we allebei leuk vinden. En in de winter is het soms echt te koud voor de kinderboerderij of de speeltuin. Maar je wilt je ook niet vervelen, want daar wordt niemand vrolijk van. Maar soms weet je ook even niet meer wat je moet doen, als het regent, stormt, sneeuwt. Wij gaan dan samen een van de volgende dingen doen.

Kleien
We begonnen met potjes klei. Dat is al heel leuk. Nu heeft hij van Sinterklaas ook nog vormpjes gekregen. Dat is helemaal feest. Ook voor mij, want ik vind het best leuk om te kleien. Wist je dat ik een prijs heb gewonnen voor het kleien van een hondje toen ik 8 was? Ik weet het nog goed, want zo vaak win ik niet, haha!

Tekenen
Een peuter is echt al groot genoeg om mooie tekeningen te maken! Een paar stiften en hele grote vellen papier is genoeg. Ik teken zelf ook mee, en laat mijn zoontje dan raden wat ik getekend heb.

Naar de kerstmarkt
Yes: een groot voordeel van december. Naast het lekkere eten. De kerstmarkten! We hebben hier een heleboel kerstmarkten: in het centrum, in de straat, in het tuincentrum en de bouwmarkt. Er is genoeg te zien voor de kinderen en je kan zelf ook lekker shoppen.

Koken en bakken
Mijn peuter wil heel graag meehelpen met alles. Ook met koken. En dat is hartstikke gezellig! We hebben een hoog krukje en dan nemen we meteen wat te snoepen, zoals geraspte kaas of tomaatjes. Ik heb nog geen koekjes met hem gebakken, maar dat wil ik binnenkort wel proberen. Ik denk dat hij dat ook wel heel leuk vindt!

Boekjes lezen
Ik heb eindelijk ontdekt wanneer we samen een boekje kunnen lezen: bij flapjesboeken. Bij andere boeken, draait hij steeds de bladzijdes om en dat is super irritant. Want ik wil het hele verhaal lezen (hahaha, ja ik vind het vervelend als ik niet weet hoe deze versie van sneeuwwitje loopt). Maar nu is het dus superfijn, zo’n ventje tegen me aan en samen kijken en lezen wat er allemaal achter de flapjes zit.

Films kijken
Ja, hallo! Soms heb je gewoon zin om helemaal niks te doen. En dan kan samen een filmpje kijken ook gezellig zijn. Als mijn zoontje lang geslapen heeft, en hij komt op bed pakken we wat lekkers en soms gaan we dan lekker film kijken. Alleen moet je even meekijken hoe je kind reageert. Tarzan is toch echt heel spannend (snel doorspoelen naar de leuke stukjes).

Nu kom je de komende koude week wel weer door, toch?
Wat doen jullie samen of een regenachtige dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *