Doelen bereiken,  Lifestyle

Afkicken van Netflix

“Hi! Ik ben Karlijn en ik ben Binge-watcher. Hoi Karlijn…” Ok, ik hoef nog niet naar rehab, maar ik denk dat ik gemiddeld zo’n drie uur per dag series of films op Netflix kijk. Tegelijk vind ik vaak dat ik te weinig tijd heb voor alles. Misschien ligt hier wel een verband, dus ik besloot een week geen Netflix aan te zetten.

Dit is echt supergoed bevallen! Ik voel me rustiger, meer voldaan, en creatiever. Voor deze binge-watch-ban ging ik als mijn kind op bed lag, nog een beetje opruimen, op een luie stoel zitten en een serie kijken. Deze week heb ik bijgehouden hoe ik mijn tijd nu dan wel heb besteed. Het gaat dan kom de avonden, want overdag werk ik buitenshuis.

Maandag: Ik heb een kaart naar een vriendin gestuurd, uitgezocht welk onderdeel van de keukenmachine ik moest bestellen, en gestreken. Tijdens het strijken wilde ik wel een serie opzetten, want ik was dan toch ook wat nuttigs tegelijk aan het doen..? Gelukkig (al vond ik dat op het moment niet) had ik mijn doel met mijn man gedeeld en hij floot me terug. Eigenlijk ging het veel sneller nu, en omdat het geen inspanning van je ‘mind’ vergt, krijg je tijd om je gedachten te ordenen.

Dinsdag: ik heb de trap geverfd! Voor een deel dan. Ik heb niet de hele trap in een avond gedaan. Er zullen nog een aantal avonden nodig zijn, maar een deel is klaar!

Woensdag: Vandaag ik mijn vrije dag. En ik heb wel een filmpje opzet. Why? Mijn zoontje liep moeilijk. Omdat ik pas later bij de huisarts terecht kon, leek het me verstandig als hij even rustig zat. Gelukkig was er niks aan de hand! Hij loopt al weer lekker rond.

Voor mezelf heb ik een serie opgezet. Ik begon me wel af te vragen wat ik zou gaan doen. En het klopt: vervelen is goed voor je creativiteit. Ik ben gaan handletteren! Daarna heb ik het kastje in de badkamer opgeruimd, en sieraden die ik van mijn oma heb geerfd, schoongemaakt. Dat karweitje lag er ook al 5 jaar..

Donderdag: Ik ben naar de diëtist geweest! Jep.. ik dacht dat ik wel wist hoe je gezond at, maar ik ben toch weer een stukje wijzer geworden.

Vrijdag: Ik ben een avondje alleen thuis met mijn zoontje. Uit verveling ben ik gaan strijken! Eigenlijk wel lekker, dat dat bijloopt. Verder heb ik een boodschappenlijst gemaakt voor morgen, want dan hebben we een verjaardag! En ok, ik heb tv gekeken. Gewoon ouderwets zien of er wat leuks was om te kijken. En nee, dat was er niet… heb ik nu gefaald in deze challenge? Ik weet het niet. Netflix is niet aangegaan en dat was het doel. An de andere kant heb ik ook geen leuker alternatief gezocht.

Zaterdag: Vandaag was dus het verjaardagsfeest. Het was supergezellig en hebben van ’s middags tot ’s avonds bezoek gehad. Dit was dus easy.

Zondag: We zijn met zn drietjes naar een natuurwater geweest, waar ook een speeltuin was. Aan het einde van de dag nog even naar de stad geweest voor een paar boodschappen. En ’s avonds vond ik mijn challenge wel goed geweest en heb ik twee uur series gekeken. Heerlijk.

Ik wil dit zeker volhouden. Ik voel me meer voldaan, creatiever en rustiger. Nu ben ik deze week niet goed voorbereid ingestapt. Als ik een to-do lijstje had gemaakt, denk ik dat ik nog meer gedaan had gekregen. Deze week was zeker een goede eerste stap om aan mijn grotere doelen te werken. Ik heb zeker niet te weinig tijd, ik gebruikte het gewoon verkeerd.

Heb jij ook het idee dat je altijd te weinig tijd heb? Waar kan jij meer tijd uit halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *